Bilete Timișoara: JazzyBIT lansează noul album "Drive" la Timișoara - 26 mai, ora 20:00 - Cinema Victoria

Timișoara: JazzyBIT lansează noul album "Drive" la Timișoara

Cinema Victoria, Timișoara

joi, 26 mai, ora 20:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Grupul de “loud jazz” timișorean JazzyBIT anunță primul concert de lansare pentru noul album “Drive”! Evenimentul are loc joi, 26 mai, la ora 20:00, în noua sală a cinematografului Victoria din Timișoara (str. Ciprian Porumbescu, nr. 2). Al treilea album al trupei a fost mixat în New York City la The Bunker Studio de către John Davis (basistul trupei Jojo Mayer / Nerve) și masterizat de către Alex DeTurk, ambii laureați cu premiul Grammy pentru cel mai bun album instrumental de jazz în 2019.

JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce activează din 2012 și oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk. Grupul își descrie stilul ca fiind “loud jazz”. Sună ca și cum Hiromi ar cânta cu Snarky Puppy, dar în trio. All About Jazz compară JazzyBIT cu Esbjörn Svensson Trio: “JazzyBIT amintește de Esbjörn Svensson Trio, dar adaugă o atitudine rock armoniilor vibrante presărate cu melodii vioaie. De asemenea, se evidențiază prin ritmurile funky, strânsa legătură artistică între cei trei, dar și aranjamentele muzicale remarcabile.”.

Trupa desfășoară o bogată activitate concertistică, numărând peste 250 de concerte în 10 ani de activitate. Până în prezent, JazzyBIT a concertat în 16 țări de pe trei continente, participând la câteva dintre cele mai renumite festivaluri de jazz din lume, precum Blue Note Jazz Festival New York, Jarasum International Jazz Festival în Seul (Coreea de Sud), Katara European Jazz Festival în Doha (Qatar), A to JazZ Festival în Sofia (Bulgaria), Belgrade Jazz Festival în Serbia, Vilnius Mama Jazz Festival în Lituania și mai multe apariții la Gărâna Jazz Festival și Jazz in the Park în Cluj-Napoca. Cântă și în multe cluburi de jazz cu tradiție, precum Porgy & Bess (Viena), Reduta Jazz Club (Praga), Sunset Sunside (Paris), PizzaExpress Jazz Club (Londra) sau Budapest Jazz Club. Pe lângă circuitul jazz, trupa a cântat și în cadrul unor festivaluri cu muzică de mai multe genuri, precum festivalul Sziget din Ungaria, Exit din Serbia sau Untold din România, dar și în cadrul unor cluburi cunoscute din circuitul european, precum A38 din Budapesta sau Control din București.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.