Bilete Damian Draghici: Meditatii Lautaresti - Acceptarea Sinelui - 2 oct, ora 20:00 - Gradina Urbana Km 0

Damian Draghici: Meditatii Lautaresti - Acceptarea Sinelui

Gradina Urbana Km 0, București

duminică, 2 octombrie, ora 20:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Damian Draghici prezinta de aceasta data muzica lautareascaintr-un nou concept!

Damian va interpreta piese vechi lautaresti intr-un set up instrumental inedit:

Damian Draghiciatat cu vocea, cat si cu naiul si cajonulacompaniat de Aurel Gheorghe la pian, Mugur Borcea la vioara, Pancirel Constandache lTrompetasi Adrian Flautistul la contrabas.

Acest proiect este menit sa infloreasca acest gen muzical, rupt din sufletele oamenilor și care au dus mai departe tradiția cântecului și muzici lautaresti

Paradoxal, acest gen muzical este trendy oricând și în orice context, ce ne transmite o stare de bine.

“Muzica cu care am crescut, muzica care ne-a învățat de mici copii cum să fim dezinhibați, muzica care ne-a arătat cum părinții noștri și familiile noastre se pot transforma atunci când o ascultă și ce poate scoate din sufletul lor. Acesta este jazz-ul nostru românesc așa cum bebop-ul este muzica lăutărească a americanilor. Respect robilor lăutari care urlau și plângeau de durere fără ca ei să fie conștienți că bocetul lor va fi apreciat și iubit după sute de ani.” (Damian Drăghici)

DAMIAN DRĂGHICI ar putea reprezenta, cu ușurință, definiția sentimentului de uimire, de încurcătură în gânduri, de bruiere a simțurilor, în cel mai bun și profund sens. Este un muzician desăvârșit, ce poate îmbina diverse și numeroase stiluri muzicale, într-un ansamblu sonor sofisticat.

Și-a început cariera muzicală încă de la 3 ani, prin traiectoria deja scrisă și urmată de familia sa, conform datinilor sociale țigănești (și nu numai), studiind țambalul, pianul, toba, basul și altele. La 10 ani, bunicul său îi face cunoscut naiul, instrumentul profetic, cel care l-a și consacrat pe Damian Drăghici. Din adolescență, și-a creat propriul drum, intuindu-și măreția și prin talentul de compozitor.
 
Precum un dictando în modelarea propriei vieți, a fugit din țară la 18 ani, să se descopere prin suișuri și coborâșuri. Ajungând în Grecia, strălucește suficient de tare încât să fie descoperit. La scurt timp după, îi este oferită o bursă integrală de studiu la Berklee College of Music din Boston, USA . De aici, universul întreg s-a transformat. Și-a ales calea, poate neștiind, prin vocea generațiilor de muzicieni din familia sa. 

Damian Drăghici este primul român care a absolvit Berklee College of Music din Boston – Magna Cum Laude. Alături de Sony Music, devine cunoscut și celebru în Europa, apoi la nivel mondial.

Între 1993-2019 înregistrează peste 20 de albume solo, interpretând diferite stiluri muzicale, folclor, pop instrumental, new age, world music și muzică jazz la nai. A fost artist invitat pe albumul “Winter solstice”, aparut în 2006 și premiat cu un premiu Grammy.

A cântat pe mari scene ale lumii, alături de Joe Cocker, Zucherro, Cyndi Lauper, James Brown si Shaggy.

În 2006, creează proiectul “Damian & Brothers” cu care lansează mai multe albume – „Filarmonika Romanes – Magdalena”, „Gypsy Rock: Change or Die” , „RoManiac”, alături de alți 24 de artiști consacrați în România și susține peste 600 de concerte.

În 2001, susține un concert de excepție, în Piața Constituției, pe o scenă gigantică de 828 m2 – “Damian’s Fire”, la care participă 150 de muzicieni, membri ai London Symphonic Orchestra, și adună peste 70 000 de spectatori.

 

________________Regulament eveniment_____________________

Achiziția biletelor se face de pe iaBilet.ro

Achiziția de bilet asigură și rezervarea la masă, pentru categoriile cu loc la masa

Acces locatie/scanare bilete: 19:00 | evenimentul incepe la 20:00

Distribuirea locurilor la masă se face în functie de categoria de bilete achizitionate (Vip – loc în fața scenei/ acces general – de la scenă către ieșire)

Toți spectatorii platesc bilet indiferent de varsta (excepție 0 – 3ani)

Sunt permise animale de companie (dacă rămân sub supravegherea stăpânului)

Prețul biletului nu include consumația la masă 

Masa rezervată pe durata evenimentului este de minim 4p. În cazul în care ați achizitionat 2 bilete, există posibilitatea să stati la masa și cu alți spectatori

____________________________________________________________

???? Adresa: Strada Batistei, 14

#gradinaurbana #urbanevents #regulament